27.12.2024
Телеканал NTD

Коронавірус можна лікувати… черв’яками? У Франції почався експеримент

Коронавірус можна лікувати... черв’яками? У Франції почався експеримент

Черв'яки піскожили — бажана наживка для рибалок. Але у Франції їх хочуть використати, щоб допомоги важкохворим..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Черв’яки піскожили — бажана наживка для рибалок. Але у Франції їх хочуть використати, щоб допомоги важкохворим на коронавірус.

Лікарі планують вводити кров цих черв’яків пацієнтам. Молекули гемоглобіну піскожилів здатні транспортувати в 40 разів більше кисню, ніж молекули гемоглобіну людини. До того ж кров піскожилів сумісна з усіма типами крові.

[Франк Заль, біолог]:
«Я б назвав молекулу гемоглобіну піскожилів “маленьким апаратом ШВЛ”. Лише в цьому разі не треба вводити трубку в трахею, він просто насичує кров киснем. Завдяки цьому пацієнтам легше дихати».

В експерименті братимуть участь десять пацієнтів із гострим респіраторним дистрес-синдромом. Клінічні випробування пройдуть у двох паризьких лікарнях. Медики перевірять ефективність та безпеку цього способу для людей.

У разі успіху піскожилів постачатиме ферма, яка розводить цих черв’яків на острові Нуармутьє.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коронавірус можна лікувати… черв’яками? У Франції почався експериментЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріНові протези дають змогу відчувати температуру предметівСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в оренду«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в Шотландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: