20.04.2024
Телеканал NTD

Як музика допоможе протистояти новому коронавірусу

Як музика допоможе протистояти новому коронавірусу

Американський інженер і фахівець із матеріалознавства Маркус Бюлер пропонує використати музику, щоб розшифрувати новий коронавірус і..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Американський інженер і фахівець із матеріалознавства Маркус Бюлер пропонує використати музику, щоб розшифрувати новий коронавірус і знайти проти нього ліки.

Бюлер — професор Массачусетського технологічного інституту. Він помітив, що структура коронавірусу така ж складна, як і класичної музики.

Учений зі своєю командою створив мелодію, яка передає мовою звуків будову шипоподібного білка, що вкриває SARS-CoV-2 і відіграє головну роль у проникненні коронавірусу до клітин людського тіла.

У цьому дослідникам допоміг штучний інтелект. Водночас Бюлер уважає, що музична композиція — це більш інтуїтивний спосіб вивчення білка.

[Маркус Бюлер, професор і дослідник]:
«Те, що людське вухо вловлює за кілька секунд відтворення музики, очі людини можуть сприйняти лише за наявності багатьох зображень і різних збільшених фрагментів».

Музичний твір, який відтворює структуру білка коронавірусу мовою звуків, триває годину й 50 хвилин. Його вже завантажили на вебсайт SoundCloud.

Деякі користувачі зазначили, що спочатку музика плавна й красива. Бюлер каже, що це не дивно, зважаючи на те, як легко шипоподібний білок завойовує довіру клітин людини.

[Маркус Бюлер, професор і дослідник]:
«Він дуже ефективно обманює клітину й змушує її відчинити свої двері. Потім заражає вас і розповсюджується далі».

Однак після того як коронавірус активізується, музика стає страшною й сумною.

Науковець упевнений, що саме музика допоможе знайти ліки проти нового коронавірусу. Тож він пропонує створити мелодію, яка контрастувала б зі звуками коронавірусу. Після цього її можна знову перенести зі звукової форми в матеріальну.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як музика допоможе протистояти новому коронавірусуУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуУ Дубаї корали вирощують по-новому«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: