20.11.2024
Телеканал NTD

Препарат ремдесивір ефективно усуває симптоми коронавірусу в макак-резусів

Препарат ремдесивір ефективно усуває симптоми коронавірусу в макак-резусів

Препарат американської компанії Gilead Sciences може допомогти лікувати пацієнтів, хворих на коронавірус. Такого висновку дійшли науковці..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Препарат американської компанії Gilead Sciences може допомогти лікувати пацієнтів, хворих на коронавірус. Такого висновку дійшли науковці Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США, провівши випробування ремдесивіру.

Перевіряли ліки на приматах виду макак-резус. Одній групі тварин давали сам препарат, іншим — плацебо.

[Еммі де Віт, дослідниця]:
«Різниця очевидна. Тварини, яких лікували ремдесивіром, не мали проблем із диханням, які зазвичай проявлялися в контрольних тварин. Ми не помітили великих пошкоджень у легенях. Тобто препарат, без сумніву, добре вплинув».

Мавпи, яким давали препарат на ранніх стадіях розвитку хвороби, повністю одужали. Тепер учені хочуть ліпше зрозуміти, наскільки ефективним буде ремдесивір у процесі лікування важкохворих.

[Еммі де Віт, дослідниця]:
«Це не чарівний препарат, який зможе зупинити пандемію. Для цього, напевно, потрібна вакцина. Але якщо він справді має потенціал, якщо його використовуватимуть широкомасштабно, то ми зможемо запобігати розвитку хвороби до важкої форми в людей, і, сподіваюся, зможемо запобігати смерті».

Ремдесивір — противірусний препарат, який застосовують проти лихоманки Ебола та інших вірусів, зокрема коронавірусів MERS та SARS. Поки він не схвалений Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Препарат ремдесивір ефективно усуває симптоми коронавірусу в макак-резусівЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 років«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: