20.07.2024
Телеканал NTD

Від Італії до Південної Кореї: у світі й далі послаблюють карантинні заходи

Від Італії до Південної Кореї: у світі й далі послаблюють карантинні заходи

У світі й далі знімають карантинні обмеження. Приміром, в Італії, яка офіційно стоїть на другому місці..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У світі й далі знімають карантинні обмеження. Приміром, в Італії, яка офіційно стоїть на другому місці після США за кількістю померлих від коронавірусу, це здійснюють дуже обережно. З понеділка італійці можуть виходити в парки та сквери, проте мусять дотримуватися двометрової дистанції.

Також у країні відкриється більше підприємств, а людям дозволять відвідувати родичів.

Водночас більша частина магазинів не працюватиме до 18 травня, а ресторани та бари можуть продавати їжу лише на винос. Школи, кіно, театри, музеї та перукарні теж поки зачинені.

[Фабіо ді Віліо, шеф-кухар]:

«Ми готуємо замовлення, які потім розвозимо. Така наша відповідь на цю ситуацію. Щоб виконувати всі вимоги безпеки, ми доставляємо їжу лише у вакуумній тарі».

Тим часом південнокорейці кинулися за покупками. У країні обмежувальні заходи ослаблюють із 19 квітня. Відновилися внутрішні авіаперевезення.

[власниця магазину квітів]:
«Під час спалаху коронавірусу люди не думали про те, щоби щось купувати, їх хвилювало лише те, де придбати маски для обличчя й найнеобхідніші речі. Але тепер випадків захворювання дедалі менше, люди приходять купити квіти, щоб підняти собі настрій».

[покупниця]:
«Я прийшла з подругою, щоб подихати свіжим повітрям. Тепер можу сама приміряти прикраси. Так приємно, що можна особисто ходити за покупками».

А в Таїланді тисячі людей потягнулися на ринки з вуличною їжею. Уряд зняв заборону на деякі види діяльності, бо минулого тижня кількість інфікованих коронавірусом у країні почала знижуватися.

З 3 травня запрацювали відкриті ринки, ресторани біля торгових центрів, парки, перукарні й салони для тварин. Однак нічна комендантська година в країні діятиме й далі.

[власник вуличного ресторанчика]:
«Моя ятка не працювала 40 днів, бо ніхто сюди не приходив. Я втратив 70% доходу. Сьогодні перший день зняття обмежень. Тепер можна трохи заробити».

В Ізраїлі з неділі відновили роботу окремі школи. Поки повернулися лише учні з першого по третій клас та з восьмого по дев’ятий. Та деякі батьки однаково непокояться.

[мати школярки]:
«Сьогодні повертатися до нормального життя трохи страшно, та ми знаємо, що це важливо, і треба повертатися поступово».

Водночас багато батьків вирішили поки не приводити дітей на навчання. В Ізраїлі, де живе 9 мільйонів осіб, зафіксовано понад 16 тисяч випадків зараження коронавірусом, більш як 230 осіб померло.

В Іспанії ж уперше за сім тижнів дозволили займатися спортом на вулиці, а також виходити на прогулянки. Утім, поки такі прогулянки обмежено за часом і розділено між різними віковими групами. Також частково почали працювати салони краси. Повністю скасувати карантин у країні планують до кінця червня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від Італії до Південної Кореї: у світі й далі послаблюють карантинні заходиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Тримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинСрібло в Єгипті — нове золотоАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: