11.04.2024
Телеканал NTD

У Ботанічних садах К’ю в Лондоні цвітуть сакури й тюльпани

У Ботанічних садах К'ю в Лондоні цвітуть сакури й тюльпани

Вишневі дерева пишно квітнуть у Королівських ботанічних садах К’ю. Ось алея сакури з ніжно-рожевими квітами, яка..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Вишневі дерева пишно квітнуть у Королівських ботанічних садах К’ю. Ось алея сакури з ніжно-рожевими квітами, яка веде до Темперейт-гаусу.

А під деревами зелений газон прикрашають яскраві вкраплення тюльпанів.

Над цією пишнотою кілька місяців працювала ціла команда садівників. Тепер є чим милуватися.

[Річард Вілфорд, менеджер із питань садового дизайну]:
«Сакура зацвіла лише минулого тижня. Цвістиме тижнів два-три. Особливо гарно в поєднанні з тюльпанами. У нас залишилося трохи квітучих нарцисів. А тюльпанів багато. І вони мають фантастичний вигляд».

У садах, які є в списку Світової спадщини ЮНЕСКО, на площі 130 гектарів росте понад 50 тисяч рослин.

Зараз у садівників почнеться найгарячіша пора, бо ранні квіти в’януть і з’являються пізніші.

[Річард Вілфорд, менеджер із питань садового дизайну]:
«Цієї пори року все росте, і бур’яни теж. Доводиться багато прополювати, підстригати траву, обрізати, підтримувати порядок. Така робота триватиме все літо».

Алея рододендронів — одна з найдавніших частин саду. Її спроєктували 1773 року. У середині ХІХ століття сюди з Гімалаїв привезли нові види.

Це один із прикладів того, як сади розвивалися впродовж століть.

Зараз теж усе постійно змінюється. Приміром, через зміни клімату привозять посухостійкіші рослини.

[Річард Вілфорд, менеджер із питань садового дизайну]:
«Щодо загального ландшафту, ми створюємо план на найближчі 20–30 років. Що стосується дерев, то ми вибираємо більш посухостійкі, бо вони дуже впливають на ландшафт і живуть довго. Трав’янисті рослини живуть одне літо. Їх легко можна замінити. Але якщо гине дерево, це значна втрата».

Нині в парку планують згрупувати рослини, які мають різні потреби у воді. Так можна буде зосередити зрошення на одній ділянці, а решту не поливати.

У 2022 році в країні зафіксували найспекотніші дні за всю історію спостережень: у липні температура перевищила 40 градусів Цельсія. Але весна тут, як і раніше, м’яка й волога.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Ботанічних садах К’ю в Лондоні цвітуть сакури й тюльпани40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: