15.10.2024
Телеканал NTD

Флоридська «русалка» побила рекорд і водночас зібрала сміття

Флоридська «русалка» побила рекорд і водночас зібрала сміття

Русалка Мерле — так називають цю плавчиню й чотириразову рекордсменку Книги Гіннеса. Тепер вона перевершила свої..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Русалка Мерле — так називають цю плавчиню й чотириразову рекордсменку Книги Гіннеса. Тепер вона перевершила свої досягнення, пропливши затокою Біскейн, що біля Маямі, ще більшу дистанцію.

Мерле зазвичай здійснює заплив у моноласті. Її супроводжують байдарочники, які час від часу змінюють одне одного. Їхнє завдання — оберігати плавчиню від човнів, а також допомагати в разі непередбачених ситуацій. До того ж вони дають «русалці» їжу й воду.

Рекорд не єдина мета Мерле. Під час запливу вона збирає сміття, щоб надихнути берегти природу. Води затоки давно забруднені. І хоча на її півночі ситуація поліпшується, але під час дощів до неї однаково приносить сміття з міста. Наразі цю проблему не розв’язано.

Забруднення шкодить морським мешканцям, а також людям. У затоці водяться дельфіни, ламантини та інші рідкісні види тварин. Також тут є корали.

[Мерле Лійванд, рекордсменка]:
«Деякі люди хочуть жити в більш здоровому середовищі, і це мене надихає. Нам треба врятувати затоку Біскейн. Поки я пливла, іноді відчувала запах туалету, і було багато морської трави. Мусила крізь неї продиратися».

У воді плавчиня зустрілася з медузами, а потім хтось її вжалив — почався свербіж. Але Мерле все витримала. Вона пропливла в моноласті 48 кілометрів за 14 годин 15 хвилин. За цей час зібрала дев’ять кілограмів сміття.

Мерле родом з Естонії. Плаває змалку. Приїзд до Маямі став для неї втіленням мрії, бо вона любить теплі води.
Коротке посилання на цю сторінку:

Флоридська «русалка» побила рекорд і водночас зібрала сміттяОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЮнак в Іраку сам побудував автомобіль, щоб допомагати батьковіКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халумі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: