18.01.2024
Телеканал NTD

Джо Байден піде на наступні вибори, попри поважний вік

Джо Байден піде на наступні вибори, попри поважний вік

Президент США Джо Байден уже готується до боротьби за переобрання. 80-річний лідер оголосив, що братиме участь..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Президент США Джо Байден уже готується до боротьби за переобрання. 80-річний лідер оголосив, що братиме участь у президентських перегонах 2024 року. Утім, багатьох, навіть його однопартійців, непокоїть його вік.

[Вільям Говел, політолог]:
«На мить його можливого переобрання йому буде 82 роки. І якщо він прослужить другий термін повністю, то йому буде ближче до 90-та, а не до 80-ти. Це викликає багато побоювань — гадаю, виправданих побоювань — щодо його здатності виконувати всі обов’язки в адміністрації, щодо його здоров’я та спроможності завершити другий термін».

Байден давно відомий своїми хибами під час публічних виступів. Але останнім часом увага перемикнулася на його невпевнену ходу, запинки та звичку відхилятися від сценарію під час виступів наживо.

Багато опонентів кажуть, що він надто старий для цієї роботи.

[Стівен Остад, дослідник процесів старіння]:

«Є деякі речі, які не можна ігнорувати, бо навіть якщо людина дуже здорова, коли вона старіє, то її здоров’я може погіршитися дуже швидко».

Перед виборами 2020 року Байден провів більшу частину своєї кампанії із підвалу свого дому. Він уникав скупчення людей, щоб не підхопити коронавірус.

[Лорі Кокс Хан, політолог]:
«Він не вів передвиборчої кампанії, як це зробив би звичайний кандидат. І тому зараз, у 80 років, гадаю, вік стане важливим чинником того, чи зможе він встигати за темпами, на які виборці чекають від кандидатів».

Від республіканців головним кандидатом залишається Дональд Трамп. Він молодший — нині йому 76.
Коротке посилання на цю сторінку:

Джо Байден піде на наступні вибори, попри поважний вікЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до Європи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: