12.03.2024
Телеканал NTD

88-річний поляк претендує на звання найстарішого віндсерфера світу

88-річний поляк претендує на звання найстарішого віндсерфера світу

Поляк Пйотр Дудек претендує на звання найстарішого віндсерфера світу. Скоро йому виповниться 89 років, і він..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Поляк Пйотр Дудек претендує на звання найстарішого віндсерфера світу. Скоро йому виповниться 89 років, і він досі насолоджується змаганням з вітром і хвилями.

Пйотр плаває на вітрильній дошці вже 40 років. На початку 80-х спорядження в поляків було найпримітивнішим. Важку дошку спускали на воду вдвох.

[Пйотр Дудек, віндсерфер]:
«Найбільша проблема — навчитися плисти й керувати стихією, бо потрібно встояти перед вітром і хвилями та втриматися на хиткій дошці. Але коли досягаєш гармонії і встаєш на дошку, стає по-справжньому весело».

Коли віндсерферу виповнилося 80, друзі почали звати його Джуніор. Так це прізвисько за ним і закріпилося. Для спортсмена поважного віку віндсерфінг — не лише втіха.

[Пйотр Дудек, віндсерфер]:

«Найбільша перевага у віндсерфінгу в тому, що працюють усі м’язи. Це фізична активність. Потрібна не лише техніка, а й багато сили».

Пйотр і гадки не мав, що може виявитися найстарішим віндсерфером світу. Тільки дивувався, що не чує про таких самих, як він, сивочолих спортсменів. Друг запропонував йому заглянути до Книги Гіннеса. З’ясували, що зараз рекорд належить 86-річному віндсерферу.

Поляк вирішив побити рекорд — і цієї весни вже двічі вийшов на вітрильній дошці в море. Це офіційно задокументували й надіслали заявку представникам Книги Гіннеса. Тепер чекають відповіді.

Тим часом віндсерфер має намір плавати й далі. Щоправда, штормів уникатиме. Пйотр має ще одне захоплення — він навчає віндсерфінгу дітей.
Коротке посилання на цю сторінку:

88-річний поляк претендує на звання найстарішого віндсерфера світуФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: