24.12.2024
Телеканал NTD

Індонезійка не думає про прибуток і шиє захисні костюми для медиків

Індонезійка не думає про прибуток і шиє захисні костюми для медиків

У цій індонезійській швейній майстерні в провінції Західна Ява раніше кроїли тканину для всіляких нарядів. Тепер..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У цій індонезійській швейній майстерні в провінції Західна Ява раніше кроїли тканину для всіляких нарядів. Тепер тут виготовляють лише одне — захисні костюми для лікарів.

Власниця підприємства Маріаті Дімурсі каже, що в середині березня почала непокоїтися за своїх друзів, які працюють у місцевій лікарні. У телефонній розмові вони сказали, що їм бракує захисного одягу, зокрема халатів та масок. Через це вони самі вельми ризикують, а ще можуть заразити інших.

[Маріаті Дімурсі, власниця швейної майстерні]:
«Багато лікарень не достатньо добре підготувалися, вони не мали захисних костюмів, тому, коли лікарі контактували з пацієнтами, то замінювали костюми дощовиками чи поліетиленовими пакетами».

Маріаті не знала, якими мають бути захисні костюми, тому спочатку проконсультувалася зі своїми друзями-медиками. Потім зателефонувала до кількох швейних майстерень і запропонувала приєднатися. Зголосилися п’ять невеликих компаній. Вони погодилися закладати у вартість костюма лише заробітну плату, а про прибуток поки забути.

Далі Маріаті почала збирати гроші в соціальних мережах, а її друзі допомагали поширювати інформацію про кампанію.

[Маріаті Дімурсі, власниця швейної майстерні]:
«Щоби почати виробництво, нам потрібні були певні кошти. Ми з друзями дали старт кампанії зі збору грошей, і реакція була дуже доброю. Багато хто захотів долучитися й допомогти. Спочатку я збиралася пожертвувати лікарні 50 захисних костюмів. Але в підсумку нам вдалося зшити аж 1000».

За тиждень друзі зібрали приблизно 4000 доларів. Потім склали список із 20 лікарень, які гостро потребували захисних костюмів.

[Татінг, учасник проекту]:
«Насправді наш вклад невеликий. Я також надихаю свого друга, у якого такий самий бізнес, щоб він теж допомагав шити захисні костюми. Тоді всі лікарі й медсестри, які лікують пацієнтів із COVID-19, зможуть почуватися впевненішими».

Усі костюми лікарні отримують безкоштовно. Їх доставляють ще одні волонтери.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індонезійка не думає про прибуток і шиє захисні костюми для медиківЯку країну визнали найщасливішоюЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНирки — у центрі нової кризи в НепаліВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: