25.08.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії розпочали проект «Прийми в сім’ю бабусю чи дідуся»

У Великій Британії розпочали проект «Прийми в сім'ю бабусю чи дідуся»

Мешканка британського будинку для людей похилого віку Шейла і п'ятирічна Фрея регулярно спілкуються через інтернет. Дівчинка..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Мешканка британського будинку для людей похилого віку Шейла і п’ятирічна Фрея регулярно спілкуються через інтернет. Дівчинка — волонтерка. На час карантину вона сприймає цю літню жінку за свою бабусю й не дає їй нудьгувати.

У Великій Британії через епідемію діє карантин, і тепер сотні стареньких людей ізольовані від рідних і друзів. Тому британська компанія, що володіє будинками для людей похилого віку, розпочала проект «Прийми в сім’ю бабусю чи дідуся».

[Фрея, волонтерка]:
«Їм самотньо, тому я хочу, щоб вони усміхнулися».

[Шейла Ворфілд, мешканка будинку для людей похилого віку]:
«Вірус відрізав мене від усіх. Маю двох маленьких племінниць, які живуть у Гейслмірі. Вони постійно приходили до мене, але тепер не можуть. Тому я не бачу дітей, не кажучи вже про дорослих».

На заклик допомогти літнім відгукнулося понад 62 тисячі осіб.

[Шаліза Гашам, директор компанії CHD Living]:
«Люди з різних країн — США, Канади, ОАЕ та Греції — дарують свій час. Вікових обмежень не маємо. Наймолодшому волонтеру приблизно рік, а найстаршому — 75 років».

Волонтери цінують можливість поспілкуватися з людьми похилого віку, бо в багатьох з них бабусі чи дідусі вже померли. А хтось і взагалі їх не застав.

[Мішель, волонтерка]:
«Гадаю, користь дістають обидві сторони. Спілкування є й у літніх, і в нас. Це всім підіймає настрій».

Проект охопив 13 будинків для людей похилого віку. Компанія планує поділитися волонтерами й зі своїми партнерами.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії розпочали проект «Прийми в сім’ю бабусю чи дідуся»Нирки — у центрі нової кризи в НепаліТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадМарокко: лазні закриті, води немаєКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпеки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: