25.07.2024
Телеканал NTD

Коронавірус у світі: послаблення й посилення карантину в різних країнах

Коронавірус у світі: послаблення й посилення карантину в різних країнах

Британський уряд оголосив, що загальнонаціональний карантин триватиме в країні ще щонайменше три тижні. Такі заходи планують..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Британський уряд оголосив, що загальнонаціональний карантин триватиме в країні ще щонайменше три тижні. Такі заходи планують запровадити попри те, що, за деякими даними, пік епідемії у Великій Британії вже минув.

[Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії]:
«Ми повинні попрацювати усією країною трохи довше. Ми зайшли вже дуже далеко, утратили занадто багато рідних, занадто багато чим пожертвували, щоби зараз розслаблятися. Особливо тоді, коли починаємо бачити, що наші зусилля дають плоди».

Велика Британія — одна з шести західних країн, де виявлено понад 100 тисяч заражених COVID-19.

Німеччина ж цього тижня почала рухатися в бік послаблення обмежень. Так найближчими днями в країні відкриються невеликі магазини. А з 4 травня уряд почне відновлювати роботу шкіл.

Водночас у Японії режим надзвичайного стану розширили на всі префектури. Раніше він діяв тільки в Токіо та шести найбільш постраждалих префектурах. Однак останнім часом зростає кількість хворих і в інших регіонах. Обмеження діятимуть до 6 травня.

Президент США Дональд Трамп сказав, що запропонував новий план відновлення, згідно з яким деякі штати зможуть почати знімати карантинні заходи. Однак 29 найбільш постраждалих почнуть скасовувати обмеження трохи пізніше. Такий план допоможе підтримати національну економіку.

Лідер Бразилії теж закликав штати своєї країни послаблювати карантинні заходи, щоб врятувати економіку.

А в Мексиці обмеження подовжили до 30 травня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коронавірус у світі: послаблення й посилення карантину в різних країнахЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові Філіпп19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: