06.05.2024
Телеканал NTD

Неопалювані басейни: французів рятують гідрокостюми

Неопалювані басейни: французів рятують гідрокостюми

У цьому відкритому басейні, що на околиці Парижа, тепер плавають лише в гідрокостюмах. Раніше температура води..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

У цьому відкритому басейні, що на околиці Парижа, тепер плавають лише в гідрокостюмах. Раніше температура води тут була не нижчою за 26 градусів, та нині опустилася до 19. Через зростання цін на енергоносії доводиться економити, і воду вже не нагрівають.

Утім, плавці не заперечують.

[Мюріель Голдберг, плавчиня]:
«Це просто щастя. Щиро кажучи, гідрокостюм мені дуже сподобався. Раніше я не плавала в ньому — думала, що сковуватиме рухи. Та це зовсім не так. Навпаки, це приємно й освіжає. Ми почуваємося значно ліпше після тренування в гідрокостюмі в холодній воді, ніж без нього в теплій».

[Домінік Лестрад, плавчиня]:

«Це бадьорить, але прохолодно лише п’ять хвилин — поки гідрокостюм прогріється».

Воду цього басейні олімпійського розміру прогрівають газовим котлом. Проти минулого року ціна палива зросла в 14 разів. У середині травня від нагрівання води відмовилися. У холодні місяці це дасть змогу заощаджувати до 50 тисяч євро.

[Гі Дальпера, співробітник басейну]:
«Ми постараємося продовжити роботу відкритого басейну, наскільки зможемо. Доки температура не опуститься до критичних 15 градусів».

Коли зовсім похолодає, плавці перейдуть до критого басейну завдовжки 25 метрів. Там температура води буде 28 градусів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Неопалювані басейни: французів рятують гідрокостюмиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиМарокко: лазні закриті, води немаєТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуНирки — у центрі нової кризи в НепаліМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: