17.11.2024
Телеканал NTD

Японські готелі готуються знову зустрічати іноземних туристів

Японські готелі готуються знову зустрічати іноземних туристів

Японія відчиняє свої двері для туристів, а також дозволяє безвізовий в'їзд для щеплених від коронавірусу гостей..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Японія відчиняє свої двері для туристів, а також дозволяє безвізовий в’їзд для щеплених від коронавірусу гостей із кількох країн. Тож місцеві готелі поспішають підготувати номери. Понад два роки, відколи почалася пандемія, тут не бачили іноземців.

Це готель, у якому до того ж можна скупатися в гарячих джерелах. 1948 року його відкрила в Токіо бабуся нинішнього менеджера. І за попередні десять років пандемія стала для закладу найбільшою проблемою.

[Арата Сава, менеджер готелю]:
«Коли почалася пандемія COVID, ті гості, яких приймав готель, окремі мандрівники раптом не змогли в’їжджати до Японії, тому до цього часу в нас не було відвідувачів. Перед цим було мало днів без гостей».

80–90 % відвідувачів цього закладу були іноземці. Коли почалася пандемія, довелося адаптуватися. Готель перетворили на спа-центр та офіс для жителів Токіо, які працюють віддалено. Але прибутки зменшилися вдвічі.

Разом зі скасуванням обмежень для мандрівників, Японія також відмовиться від денного ліміту прибуття, який зараз становить 50 000 осіб.

Утім, труднощі в туристів однаково будуть, бо хоч інші країни й відмовляються від дотримання дистанції і носіння масок, у Японії ці правила досі чинні.

[Арата Сава, менеджер готелю]:
«З початку пандемії ми мали лише кілька іноземних гостей. Майже всі вони були в масках, але я насправді не впевнений, що люди, які приїдуть пізніше, робитимуть те саме. Проситиму їх носити маску всередині будівлі».

Гостя готелю із Великої Британії каже, що відвідувачам варто поважати місцеві правила.

[гостя готелю з Великої Британії]:
«Сподіваюся, що люди зможуть прийти сюди й шанобливо поставитися до заходів, яких уживає Японія. Незалежно від того, згодні вони чи ні. Треба поважати їх і робити те, що вони кажуть».

З початку пандемії в країні виявили понад 17,5 мільйонів випадків зараження коронавірусом. Померло понад 37 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японські готелі готуються знову зустрічати іноземних туристівШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоЧим пригощатимуть гостей «Оскара»У Кенії люди гинуть від повенейООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуЯк угорці повертаються до сільського життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: