19.06.2024
Телеканал NTD

Німеччина розслідує диверсію на залізниці

Німеччина розслідує диверсію на залізниці

Поліція розслідує диверсію, яка призвела майже до тригодинного припинення залізничного руху на півночі Німеччини. Це сталося..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Поліція розслідує диверсію, яка призвела майже до тригодинного припинення залізничного руху на півночі Німеччини. Це сталося після того, як злочинці у двох місцях перерізали кабелі залізничної мережі.

[Фолькер Віссінг, міністр транспорту Німеччини]:
«Зрозуміло, що це була цілеспрямована й зловмисна дія».

Як повідомив державний залізничний оператор, через інцидент вимушено зупинилися поїзди типів інтерсіті, інтерсіті-експрес та євро-сіті. У Нижній Саксонії та Бремені стали також регіональні поїзди.

Мережу відремонтували за кілька годин. Але після цього ще виникали збої.

[Фолькер Віссінг, міністр транспорту Німеччини]:

«У нас високі стандарти безпеки. Якщо, наприклад, кабелі обрізають, негайно спрацьовує захисний механізм. Так усуваються ризики, які можуть виникнути внаслідок руйнування інфраструктури».

З технічного погляду причиною збою стала відмова радіомережі GSM-R. Залізниця її використовує для зв’язку між центрами управління поїздами й для цифрового передання даних.

Злочинці перерізали оптоволоконні кабелі в Герне та в Берліні. Там розташовані кабельні вузли. Фахівці кажуть, що для такої диверсії потрібні були хороші технічні навички, а також мапа кабелів конкретних вузлів, бо вони зазвичай приховані під мостами й дістатися до них вельми складно.

Наразі слідчі кажуть, що не виключають саботаж під керівництвом іноземної держави. До розслідування долучилися спецслужби, а також представники сил безпеки Данії і Швеції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німеччина розслідує диверсію на залізниціНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ Кенії люди гинуть від повенейНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: