10.02.2024
Телеканал NTD

Тисячі мігрантів застрягли в Колумбії, чим спричинили гуманітарну кризу

Тисячі мігрантів застрягли в Колумбії, чим спричинили гуманітарну кризу

Дев'ять тисяч мігрантів, переважно з Венесуели, застрягли в колумбійському місті Некоклі. Вони по чотири дні чекають..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Дев’ять тисяч мігрантів, переважно з Венесуели, застрягли в колумбійському місті Некоклі. Вони по чотири дні чекають на можливість переправитися через затоку Ураба, після чого рушити далі до США.

Уряд Колумбії заявляє, що велике скупчення мігрантів спричинило гуманітарну кризу. А влада Некоклі просить допомоги в міжнародних організацій.

[Карлос Камарго, уповноважений із прав людини в Колумбії]:
«На пляжі в Некоклі просто неба живе щонайменше тисяча осіб. Зокрема й неповнолітні, яким загрожує порушення їхніх прав на продовольчу безпеку, охорону здоров’я, освіту тощо».

Після переправлення через затоку мігрантів чекає перехід до Панами через неосвоєні землі Дар’єнського пропуску. Це єдиний розрив на Панамериканському шосе. Територія пропуску вкрита болотами та джунглями. Цей маршрут постійно використовують наркоторговці.

Торік кордон між Колумбією і Панамою перетнули 134 тисячі мігрантів. Цього року їх було понад 150 тисяч. Колумбійська влада чекає, що потік лише збільшуватиметься.

Останніми роками біженці, які рятувалися від політичної, соціальної та економічної кризи у Венесуелі, утікали переважно саме до Колумбії. Зараз там живе майже два з половиною мільйони венесуельців.

Влада надає їм тимчасовий притулок і дозволяє працювати, а також мати медичну допомогу. Проте багато хто намагається потрапити до США, сподіваючись дістати там статус біженця.

Цього тижня Євросоюз пообіцяв Колумбії допомогу розміром 34 мільйони євро, з яких 22 мільйони призначені для мігрантів із Венесуели.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі мігрантів застрягли в Колумбії, чим спричинили гуманітарну кризуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ Кенії зростає кількість жертв повенейТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: