28.11.2024
Телеканал NTD

Велика Британія адаптується до середземноморського клімату

Велика Британія адаптується до середземноморського клімату

Королівські ботанічні сади К'ю в Лондоні — це 132 гектари ландшафтних парків і більш як 50..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Королівські ботанічні сади К’ю в Лондоні — це 132 гектари ландшафтних парків і більш як 50 тисяч живих рослин.

Сюди приїжджають тисячі туристів. Часті гості й садівники-аматори. Вони хочуть надихнутися і спробувати повторити те саме на своїх ділянках.

Місцеві працівники зазвичай дають поради. Але нині мусять переглядати свої погляди. Вони дедалі частіше враховують те, що погода стає спекотнішою і посушливішою. Це літо виявилося справжнім випробуванням.

[Саймон Тунер, працівник ботанічного саду]:

«Нормального дощу не було, мабуть, уже понад місяць. Ми кілька разів влаштовували полив, але це не вельми допомагає».

Трава дуже суха й схожа на солому. І не лише тут. Але експерти радять не перейматися — згодом газони відновляться.

[Саймон Тунер, працівник ботанічного саду]:
«Трава справді добре адаптується до таких умов, хоча на вигляд жахлива. Але вона здатна вижити й завжди виростає знову».

З 5-го серпня в Гемпширі й на острові Вайт тимчасово обмежать використання води. Під час економії не можна поливати сади й мити машини зі шланга. Також заборонено наповнювати басейни й декоративні ставки.

Унаслідок одного з найпосушливіших літніх сезонів за всю історію спостережень водостік зменшився на чверть. Обмеження запроваджують у регіоні вперше з 2012 року.

Екологи кажуть, що погода в країні дедалі більше нагадує середземноморську. Тепер фермери замислюються над тим, щоб вирощувати рослини, стійкі до спеки.

Цей гравійний сад розташований в Ессексі. Тутешні рослини чудово почуваються без поливу навіть під час нинішньої спеки. Деякі з них не поливали з 1992 року, коли сад було закладено.

Липень 2022-го в країні став найпосушливішим другим місяцем літа з 1984 року й восьмим найпосушливішим за всю історію спостережень, яку ведуть із 1836 року.

Загалом останні вісім місяців стали для Англії найпосушливішими за 45 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія адаптується до середземноморського кліматуУ Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в АмазоніїШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Часті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: