27.02.2024
Телеканал NTD

На тлі пандемії домашніх тварин в Іспанії стало на 44 % більше

На тлі пандемії домашніх тварин в Іспанії стало на 44 % більше

Увечері в парках Барселони повно людей, які гуляють із собаками. Останніми роками в Іспанії побільшало домашніх..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Увечері в парках Барселони повно людей, які гуляють із собаками.

Останніми роками в Іспанії побільшало домашніх улюбленців. Статистика показує, що відколи почалася пандемія, їхня кількість зросла на 44 %.

Експерти кажуть, що причиною стала соціальна ізоляція, спричинена довгими локдаунами. Офісні працівники почали працювати з дому й у них виникла можливість доглядати за домашніми тваринами.

Ціна породистого цуценяти може сягати 3000 євро. Але під час пандемії собак переважно брали з притулків. Однак не звичним шляхом, а за схемою, яку створили спеціально для локдаунів. Згідно з нею, людям віддавали тварин тих, хто хворів на COVID або перебував у відділенні інтенсивної терапії.

У притулках теж побільшало волонтерів, які приходили, щоб мити та вигулювати собак.

[Хорді Мартінес, волонтер]:
«Це був бум. Звідси забирали багато тварин. Це почалося приблизно тоді, коли люди мусили сидіти вдома, не могли нікуди вийти».

Утім, експерти вважають, що не всі розуміють відповідальність, яка за цим стоїть.

Дресирувальник собак Пол узяв цього собаку місяць тому. Перші тижні свого життя щеня провело, прив’язаним на балконі.

[Пол Лопес, дресирувальник собак]:
«Вони думають, що це як купити ляльку, забувають про потреби собаки. Напевно, найбільша проблема в тому, що люди не до кінця розуміють, що означає мати собаку».

Варто зазначити, що в Іспанії всі собаки та кішки мають бути чипованими й зареєстрованими в національній базі даних.
Коротке посилання на цю сторінку:

На тлі пандемії домашніх тварин в Іспанії стало на 44 % більшеВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООННапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: