26.01.2024
Телеканал NTD

У США шукають людину, яка виграла в лотерею більш як мільярд доларів

У США шукають людину, яка виграла в лотерею більш як мільярд доларів

Гонитва за другим за величиною джекпотом Mega Millions завершилася. У районі Чикаго один білет виграв мільярд..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Гонитва за другим за величиною джекпотом Mega Millions завершилася. У районі Чикаго один білет виграв мільярд 337 мільйонів доларів.

Його купили на заправці в Дес-Плейнс приблизно за 30 кілометрів від центру Чикаго. Хто став переможцем, ще не зрозуміло. Директор лотереї штату Іллінойс закликав усіх перевірити свої білети.

Виграшний білет купили лише за два долари. Водночас людина вгадала всі шість номерів.

Тепер вона матиме вибір: або отримати всі гроші відразу, або погодитися на щорічні виплати впродовж 30 років.

Згідно з вебсайтом Mega Millions, більшість переможців обирають одноразову виплату, яку обкладають величезним податком. Цього разу переможець отримає на руки лише 780 мільйонів.

Це третій за величиною джекпот серед усіх лотерей США й найбільший у штаті Іллінойс. Це також другий за величиною виграш у 20-річній історії Mega Millions. Найбільшим уважають джекпот — мільярд 537 мільйонів доларів, який виграли в Південній Кароліні в жовтні 2018 року.

Минулого разу Mega Millions розіграла свій грошовий приз у середині квітня. Тоді джекпот становив 20 мільйонів доларів.

Половина виторгу від продажу кожного білета Mega Millions залишається в штаті, у якому його було продано. Ці гроші йдуть на освіту й пенсії державним службовцям.

Водночас роздрібні продавці одержують бонус розміром 1 % продажу виграшного білета. Максимальна його сума становить 500 тисяч доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США шукають людину, яка виграла в лотерею більш як мільярд доларівВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Немає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуНирки — у центрі нової кризи в НепаліЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: