27.07.2024
Телеканал NTD

«Газпром» скоротить постачання газу до Німеччини до 20 %

«Газпром» скоротить постачання газу до Німеччини до 20 %

«Газпром» планує зменшити постачання газу «Північним потоком — 1» до Німеччини до 20 % максимально можливих..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

«Газпром» планує зменшити постачання газу «Північним потоком — 1» до Німеччини до 20 % максимально можливих обсягів. Це коло 33 мільйонів кубометрів за день. Наразі потік уже становить коло 40 % потужності.

Компанія пояснює це тим, що досі не отримала турбіну для газопроводу, яку відправила до Канади на технічне обслуговування. Попри те, що «Газпром» уже має на неї документи, і що агрегат готовий до повернення, російська сторона каже, що це не знімає зазначених ризиків і викликає додаткові запитання.

У «Газпромі» кажуть, що винні санкції ЄС та Великої Британії. Вони ставлять під питання постачання газотурбінних двигунів для КС «Портова» у Росії та їх терміновий капітальний ремонт.

Компанія, яка відремонтувала турбіну, каже, що може негайно почати перевозити її до Росії, і що все залежить від «Газпрому».

Зі слів її представників, уряд Німеччини на початку минулого тижня надав їй усі потрібні документи для транспортування турбіни до Росії. Але бракує митних документів для ввезення. «Газпром» як замовник має їх надати.

Москва раніше заявляла, що не зацікавлена ​​в повному припиненні постачання свого газу до Європи. Та пропри це регіон уже почав економити. Так, минулого тижня ЄС запропонував державам-членам у період із серпня до березня споживати газу на 15 % менше.

Нині Європа отримує з Росії приблизно 40 % загального обсягу газу, який їй потрібен.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Газпром» скоротить постачання газу до Німеччини до 20 %Часті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Новий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: