20.01.2024
Телеканал NTD

У Нігерії переробляють старі протези й дарують їх дітям з інвалідністю

У Нігерії переробляють старі протези й дарують їх дітям з інвалідністю

Гра у футбол ще недавно була нездійсненною мрією для нігерійського підлітка Басіта Казіма. Але цей протез..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Гра у футбол ще недавно була нездійсненною мрією для нігерійського підлітка Басіта Казіма. Але цей протез усе змінить. Усе життя Басіт ходив на милицях, бо якісні протези коштують дорого — від двох із половиною до десяти тисяч доларів. До того ж їх треба періодично заміняти, бо дитина росте.

[Басіт Казіма, хлопець з інвалідністю]:
«Я щасливий, що тепер маю протез. За його допомоги гратиму у футбол, виконуватиму доручення (батьків) і ходитиму до школи».

Протези виготовляє благодійна організація, що працює в Лагосі. Їй жертвують старі штучні кінцівки, з яких діти вже виросли.

[Крістал Чігбу, голова благодійної організації]:
«Ми беремо ті частини, які можна використовувати. Потім із них збираємо протез для якоїсь дитини. Іноді жертвуємо протези навіть дорослим».

Заснувала організацію Крістал Чігбу. Її дочка народилася з хворими ногами. Їх мусили ампутувати. Далі треба було постійно купувати нові протези. Пройшовши через такі проблеми, жінка вирішила допомагати дітям з інвалідністю.

Насамперед протези дарують тим, хто ходить до школи. Крістал уважає, що без милиць дітям простіше влитися до колективу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нігерії переробляють старі протези й дарують їх дітям з інвалідністюТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаНирки — у центрі нової кризи в НепаліСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: