25.09.2024
Телеканал NTD

Пожежа в Хорватії загрожує популярному курортові

Пожежа в Хорватії загрожує популярному курортові

Адріатичне узбережжя знову накрила хвиля лісових пожеж. Над лісами біля популярного хорватського курорту Водице здіймається густий..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Адріатичне узбережжя знову накрила хвиля лісових пожеж.

Над лісами біля популярного хорватського курорту Водице здіймається густий чорний дим. Тут палають одразу три пожежі. Поліція перекрила дороги в Шибеницько-Книнському районі.

За даними місцевих ЗМІ, усі три пожежі спалахнули з інтервалом п’ять хвилин. Гасити допомагають літаки. Воду беруть у затоці біля туристичної зони.

Кілька тижнів тому на Адріатичному узбережжі Хорватії вже виникали великі пожежі. Тоді вогонь майже підійшов до Водице, довелося евакуювати мешканців навколишніх сіл. На боротьбу з полум’ям відправили сотні пожежників і військовиків. Згоріло коло 20 житлових будинків. На щастя, минулося без жертв.

Згідно з лютневим звітом ООН, через посухи, які спричинила зміна клімату, за найближчі 28 років великих лісових пожеж стане більше на 30 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежа в Хорватії загрожує популярному курортовіУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: