25.07.2024
Телеканал NTD

Технологію очищення аркушів від надрукованого вигадали в Ізраїлі

Технологію очищення аркушів від надрукованого вигадали в Ізраїлі

Цей принтер не зовсім типовий. Він не друкує, а видаляє з аркуша паперу всю фарбу. Технологію..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Цей принтер не зовсім типовий. Він не друкує, а видаляє з аркуша паперу всю фарбу.

Технологію розробила ізраїльська компанія. Її мета — економія природних ресурсів. Завдяки цій лазерній машині кожен аркуш паперу можна використати повторно до десяти разів.

[Барак Екутіелі, голова компанії-розробника]:
«Депринтер дуже схожий на принтер, за винятком того, що він працює навпаки. Ви кладете використаний аркуш у лоток, і починається процес обробки його лазером. Так ви отримуєте чистий аркуш, готовий до нового друку».

У компанії кажуть, що технологія допоможе значно зменшити споживання паперу, а отже, зберегти дерева й допомогти довкіллю.

Такий друк назвали циркулярним.

[Барак Екутіелі, голова компанії-розробника]:
«Ринок циркулярного друку може охопити весь ринок принтерів у його нинішньому вигляді. Сьогодні це лінійний друк, а наша мета — повністю змінити цю галузь. Але зараз ми зосередилися на друку в офісах».

Щоб виробляти папір, треба не тільки вирубувати ліси. Потрібно ще багато води й електроенергії. Утім, перероблення в цій галузі все ж є. Так, у Європі повторно використовують понад 70 % паперу.

Водночас експерти кажуть, що депринтери надійдуть у продаж щонайменше через п’ять років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Технологію очищення аркушів від надрукованого вигадали в ІзраїліЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиУ Дубаї корали вирощують по-новомуВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працює

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: