25.05.2024
Телеканал NTD

Окуляри доповненої реальності перетворюють усне мовлення на текст

Окуляри доповненої реальності перетворюють усне мовлення на текст

Це не просто окуляри від сонця. Джош Фельдман майже не чує від народження. І він використовує..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це не просто окуляри від сонця. Джош Фельдман майже не чує від народження. І він використовує їх, щоб читати те, що люди йому кажуть.

Секрет у тому, що цей аксесуар обладнано функцією віртуальної реальності. Тобто показує текст, не заважаючи Джошу дивитися навкруги. І все це в реальному часі.

Завдяки цьому він може з кимось спілкуватися і водночас не читати по губах.

[Джош Фельдман, користувач]:
«Розмовляти, не дивлячись на співрозмовника, — оце так! Гадаю, люди, які погано чують, зрозуміють, що я відчув, коли така розмова тривала коло п’яти хвилин».

Пристрій розробили у Великій Британії. Основою стали окуляри доповненої реальності й функція аудіотранскрибування, які об’єднали разом.

Завдяки окулярам Фельдман також може спілкуватися телефоном, а ще користуватися розумними голосовими помічниками, такими як «Алекса» чи «Сірі».

У компанії кажуть, що технологія змінить життя мільйонів людей, які втратили слух.

Але поки що є деякі складнощі. Так, окуляри важко розуміють групові розмови. Крім того, навколишні шуми можуть заважати точному розпізнаванню усного мовлення. Та й дизайн окулярів не всім може сподобатися.

Утім, голова компанії-розробника каже, що це не так страшно.

[Ден Скарф, голова компанії-розробника]:
«Ми не доводитимемо продукт до досконалості. Він уже корисний, тож плануємо розпочати продаж. Але найближчими тижнями й місяцями він буде дедалі кращим і кращим».

На ринок окуляри обіцяють випустити вже у вересні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Окуляри доповненої реальності перетворюють усне мовлення на текстПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєУ Дубаї корали вирощують по-новомуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврів«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в Японії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: