29.08.2024
Телеканал NTD

Гуртовий ринок у Мехіко стане ще й гігантською сонячною електростанцією

Гуртовий ринок у Мехіко стане ще й гігантською сонячною електростанцією

Гуртовий продуктовий ринок у Мехіко стане ще й «зеленою» електростанцією. На його даху встановлять 36 тисяч..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Гуртовий продуктовий ринок у Мехіко стане ще й «зеленою» електростанцією. На його даху встановлять 36 тисяч сонячних панелей. Ті забезпечуватимуть енергією склади, офіси та парковання.

[Альберто Вальдес Паласіос, співробітник міністерства економіки Мехіко]:
«Це буде одна з найбільших, якщо не найбільша у світі міська сонячна електростанція. І вона точно буде найбільшою в Латинській Америці. Це величезна конструкція. Звичайно, є більші та потужніші, але їх побудовано за межами міст».

Сонячна електростанція допоможе зменшити викиди вуглекислого газу на 12 тисяч тонн на рік. Вона щорічно вироблятиме 27 мільйонів кіловат-годин електричної енергії. Надлишками зможуть користуватися інші споживачі.

Це спільний проєкт влада Мехіко та однієї з найбільших електроенергетичних компаній Мексики. На першому етапі встановлять 600 панелей. Електростанція почне працювати за кілька місяців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гуртовий ринок у Мехіко стане ще й гігантською сонячною електростанцієюНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволамиБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимМедичні гаджети — один із головних трендів CES-2024Новий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуВ Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Найбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: