23.06.2024
Телеканал NTD

Навала медуз вигнала туристів з ізраїльських пляжів

Навала медуз вигнала туристів з ізраїльських пляжів

Навала медуз окупувала узбережжя Ізраїлю і відлякала туристів. Через ці морські істоти країна щороку втрачає близько..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Навала медуз окупувала узбережжя Ізраїлю і відлякала туристів. Через ці морські істоти країна щороку втрачає близько десяти мільйонів доларів. До того ж вони заважають роботі електростанцій і опріснювальних систем, а також рибальству.

[Гай Лавіан, працівник Управління заповідників і парків Ізраїлю]:
«Ми бачимо дедалі більше медуз. Вони припливли з Червоного моря й завдають нам реальної шкоди».

Медузи потрапили до Середземного моря через штучний канал. Вони конкурують за їжу й територію з іншими морськими мешканцями. Науковці вважають, що надмірний вилов риби допоміг медузам переламати ситуацію на свою користь. Також цих істот приваблюють сільськогосподарські добрива, які стікають з полів.

Зараз у Середземному морі мешкає 17 видів медуз, але більшість неотруйні. Ці морські істоти на 98 % складаються з води й не мають скелета. Навіть найбільші медузи не можуть протистояти течії, тому вважаються планктоном.

Сезон медуз на середземноморському узбережжі Ізраїлю починається в червні й триває півтора-два місяці. У цей час людям рекомендують плавати особливо обережно, бо зіткнення з медузами може завдати значних опіків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Навала медуз вигнала туристів з ізраїльських пляжівУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиНа Канарських островах протестують проти масового туризмуНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЧому індійські фермери знову вийшли на масові протести

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: