16.03.2024
Телеканал NTD

1000 гектарів лісу вже згоріло в заповіднику «Чеська Швейцарія»

1000 гектарів лісу вже згоріло в заповіднику «Чеська Швейцарія»

Тонни води вертольоти скидають на полум'я в заповіднику «Чеська Швейцарія». Пожежа почалась у понеділок. Спочатку вогонь..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Тонни води вертольоти скидають на полум’я в заповіднику «Чеська Швейцарія». Пожежа почалась у понеділок.

Спочатку вогонь охопив 30 гектарів лісу, і вогнеборці змогли локалізувати полум’я. Однак посуха та сильний вітер роздули його знову.

Вогонь уже випалив тисячу гектарів території і поширюється далі.

[Ян Шиллер, губернатор Устецького краю]:
«Пожежу гасить коло 500 осіб. Їм зараз нелегко, бо цією складною місцевістю важко навіть просто йти».

У небі працює шість вертольотів та два літаки. Допомогу Чехії запропонувала Італія, Польща та Словаччина.

З довколишніх селищ евакуювали 300 осіб. Кілька будинків згоріло. Постраждалих серед місцевих жителів немає, але четверо пожежників потрапило до лікарні. Дим поширився в радіусі сто кілометрів і досяг Праги.

Пожежники поки не можуть сказати, коли візьмуть полум’я під контроль. Вогонь загрожує й німецькому заповіднику, що межує з чеським. Він називається «Саксонська Швейцарія». Там із літнього табору вивезли кілька десятків дітей.

Обидва природні парки розташовані в Ельбських пісковикових горах. На території Чехії пожежі можуть завдати шкоди Правчицькій брамі. Це природна арка з пісковику. Там знімали кілька сцен фільму «Хроніки Нарнії».

Велика спека минулого тижня спричинила пожежі на більшій частині Південної Європи.
Коротке посилання на цю сторінку:

1000 гектарів лісу вже згоріло в заповіднику «Чеська Швейцарія»Верховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: