29.08.2024
Телеканал NTD

ООН повідомляє про сотні випадків порушення прав людини в Афганістані

ООН повідомляє про сотні випадків порушення прав людини в Афганістані

«Талібан» відповідальний за десятки випадків порушення прав людини в Афганістані. Про це у звіті заявила місія..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

«Талібан» відповідальний за десятки випадків порушення прав людини в Афганістані. Про це у звіті заявила місія ООН зі сприяння цій країні.

Угруповання керує державою вже десять місяців, відколи США та їхні союзники вивели звідти свої війська. У документі йдеться, що за цей час таліби піддали переслідуванню членів попереднього уряду, правозахисників та журналістів.

Голова місії зазначає, що країна зіткнулася з економічною, фінансовою та гуманітарною кризою небаченого масштабу.

[Маркус Потцель, голова Місії ООН зі сприяння Афганістану]:
«Відбуваються позасудові страти, довільні арешти, тортури та жорстоке поводження. Жінок і дівчат позбавляють права на участь у багатьох аспектах повсякденного та суспільного життя, а ще обмежують свободу ЗМІ й громадянське суспільство».

Офіційні особи «Талібану» раніше заявляли, що вони не проводитимуть чисток і що бійцям такі дії вчиняти заборонено.

У звіті наголошено, що цієї обіцянки не дотрималися. Особливу роль у переслідуваннях приписують двом органам державної влади.

[Фіона Фразер, голова служби з прав людини]:
«Це міністерство пропаганди доброчесності та запобігання порокам і головне розвідувальне управління. Конкретно їх згадано у звіті».

У документі наведено свідчення щодо 160 позасудових страт, 178 довільних арештів та 56 випадків тортур і жорстокого поводження. Порушено права людини також і 173 журналістів і працівників ЗМІ.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН повідомляє про сотні випадків порушення прав людини в АфганістаніТисячі сербів знову протестують проти результатів виборівФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: