20.06.2024
Телеканал NTD

У всьому світі пройшли акції на підтримку Фалуньгун

У всьому світі пройшли акції на підтримку Фалуньгун

Це хода на згадку про тих, хто загинув у КНР за віру. Рівно 23 роки тому..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Це хода на згадку про тих, хто загинув у КНР за віру. Рівно 23 роки тому китайська компартія почала репресувати прихильників мирної медитативної практики Фалуньгун.

Ті, хто зміг виїхати з Китаю, тепер розповідають світові, що вони та їхні рідні пережили.

[Тіффані Джан, практикувальниця Фалуньгун]:
«Поліціянти кілька разів приходили до мене додому. Вони хотіли заарештувати мою маму. Вони також хотіли дізнатися, де моя бабуся. Щоразу, коли я чула стукіт у двері, я боялася, що за дверима — поліція».

Тіффані Джан каже, що її матір востаннє відправили до так званого центру перевиховання у 2018 році. Сама Тіффані виїхала за кордон і далі займається Фалуньгун.

[Тіффані Джан, практикувальниця Фалуньгун]:

«Я займаюся Фалуньгун змалку. Думаю, Фалунь Дафа дуже корисний для здоров’я, і ​​(його основні принципи) істина, доброта й терпіння — це правильні принципи».

Такі акції проводять у всьому світі щороку 20 липня. Саме цього дня в 1999 році влада Китаю розпочала репресії. Як наслідок, десятки мільйонів людей втратили роботу, зазнали тортур, загинули у в’язницях і трудових таборах. Переслідування триває і досі.

[Енні Бояджян, віцепрезидент Freedom House]:
«У нас не має бути приводу тут стояти, але ми знову тут і знову закликаємо владу Китаю припинити репресувати практикувальників Фалуньгун та інших вірян у Китаї».

Прихильники ж Фалуньгун планують і далі інформувати про те, що відбувається в Китаї, доки репресії не закінчаться.

[Керолайн Броссі Єйтс, речник Асоціації Фалунь Дафа Великої Британії]:
«Життя мільйонів, десятків мільйонів людей, сімей були зруйновані руками китайської компартії. Ми тут, бо ці репресії тривають. І ми не здамося, доки вони не припиняться».

У Києві також виступили проти репресій у Китаї. Методи комуністичних репресій українці знають не з чуток.

[Кароліна Нагорнюк, учасниця акції]: 
«Я розповідаю в Україні про ці тортури, бо комуністичний режим діє однаково в усіх країнах. Це пропаганда, боротьба. Ми, українці, на собі це відчули. Був голод, репресії, а зараз війна».

Українські практикувальники Фалуньгун уважають, що важливо притягти до відповідальності винних у вбивствах у КНР, щоби зло не поширювалося далі.

[Анастасія Жукіна, учасниця акції]: 
«Зараз увесь світ робить вибір: чи йти на боці насильства, чи йти на боці вільних людей, — людей які вільні обирати життєві принципи й життєвий шлях, яким вони хочуть іти».

На цих фото — жертви репресій. Правозахисники зазначають, що кількість загиблих від тортур і переслідувань у Китаї обчислюється десятками, якщо не сотнями тисяч. Також надходять свідчення того, що в країні у в’язнів совісті й досі насильно вирізають органи. І головним джерелом таких органів залишаються практикувальники Фалуньгун.

Фалуньгун — це система вдосконалення душі та тіла. Вона містить п’ять комплексів плавних медитативних вправ і заснована на принципах істина, доброта й терпіння. Коли в 1999 році почалися репресії, Фалуньгун займався кожен дванадцятий китаєць.
Коротке посилання на цю сторінку:

У всьому світі пройшли акції на підтримку ФалуньгунКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСу«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: