20.11.2024
Телеканал NTD

Індіанці замерзають через аномальні морози в Перу

Індіанці замерзають через аномальні морози в Перу

Гірські пасовища в Перу вкриті снігом. Сюди, до Анд, прийшли аномальні холоди. [Росаріо Хулка, експерт із..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Гірські пасовища в Перу вкриті снігом. Сюди, до Анд, прийшли аномальні холоди.

[Росаріо Хулка, експерт із метеобюро Перу]:
«Ми зафіксували мінус 21 градус Цельсія в регіоні Пуно, і така погода затримається. Метеобюро випустило попередження про небезпеку з 20 по 22 липня, бо нічні температури впадуть до рівня від мінус 9 градусів у центральній частині гір до мінус 15 у південній».

Місцеві індіанські громади не звикли до такої погоди. Особливо потерпають люди похилого віку. Житла також не розраховані на морози. Влада в Аякучо роздає людям теплі ковдри.

А метеорологи попереджають, що за кілька тижнів може стати ще гірше.

[Віліан Алва, голова метеорологічного товариства Перу]:

«У серпні в Перуанських Андах буде ще холодніше. Можливо, це пов’язано з моїм березневим прогнозом про явище Ніньйо, яке проявлятиметься до кінця року й частково 2023-го».

Перуанські Анди становлять 320 кілометрів завширшки й займають біля третини території Перу. Найвища вершина — майже 6800 метрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індіанці замерзають через аномальні морози в ПеруБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНирки — у центрі нової кризи в НепаліДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у Ємені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: