26.09.2024
Телеканал NTD

На Лесбосі горять ліси — жителів евакуювали

На Лесбосі горять ліси — жителів евакуювали

Сотні жителів евакуювали з трьох сіл, що на грецькому острові Лесбос, де вирують лісові пожежі. Кілька..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Сотні жителів евакуювали з трьох сіл, що на грецькому острові Лесбос, де вирують лісові пожежі. Кілька туристів і жителів острова опинилися у вогняній пастці на пляжі. Їх урятували працівники берегової охорони та волонтери.

[турист з Австралії]:
«Ми з братом підпливли човном. Намагалися допомогти. Знайшли кількох людей, що застрягли на пляжі, і відвезли їх до берегової охорони».

На популярному піщаному пляжі «Ватера» згоріли шезлонги й дерев’яні настили, а також торгові будівлі.

[Агамемнон Авестіс, власник бару]:
«Зараз розпал туристичного сезону. Ми сподівалися цього року добре заробити. Усі вклали трохи більше. Я зробив у своєму барі ремонт, тож тепер мені трохи сумно».

На Лесбосі також згоріло кілька будинків, постраждав пожежник.

Жителів одного села евакуювали на півострові Пелопоннес. Там вогонь підібрався до житлових будівель.

На північному сході Греції горить лісовий парк Дадья-Лефкімі-Суфліон. Вогонь гасять із землі та повітря. Пожежникам заважає густий дим. У заповіднику мешкає понад 60 видів ссавців та 200 видів птахів, зокрема хижих. Також трапляються рідкісні рослини.

У Греції, як і в інших регіонах Європи, тримається велика спека. Температура перевищує 40 градусів. Щодня в країні спалахують десятки природних пожеж. За прогнозами, спекотна погода триватиме щонайменше тиждень.

Торік Греція пережила найбільшу спеку за останні 30 років. Тоді пожежі знищили 120 тисяч гектарів лісів.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Лесбосі горять ліси — жителів евакуювалиПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: