28.11.2024
Телеканал NTD

Відколи Джо Байден став президентом, на кордоні США з Мексикою загинуло 1000 мігрантів

Відколи Джо Байден став президентом, на кордоні США з Мексикою загинуло 1000 мігрантів

1000 мігрантів загинули на кордоні США з Мексикою, відколи в січні 2021 року Джо Байден став..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

1000 мігрантів загинули на кордоні США з Мексикою, відколи в січні 2021 року Джо Байден став президентом. Новий очільник держави обіцяв скасувати багато правил свого попередника Трампа. Як наслідок, до кордону ринув небувалий потік людей.

Причини загибелі різні. Минулого місяця 53 нелегали померли в задушливій вантажівці за 40-градусної спеки. Багато хто втрачає життя, перетинаючи бурхливу річку Ріо-Гранде. Хтось гине через спеку в пустелі Аризони, а хтось — під час спроби перелізти через мур на кордоні заввишки з триповерховий дім.

Загалом було зареєстровано рекордну кількість намагань нелегально перетнути кордон — понад мільйон 700 тисяч.

[Брент Швартфеггер, співробітник прикордонної служби]:
«Вони думають, що виїхати дуже просто. Але це так не працює, розумієте? У нас травми та нещасні випадки на всьому південно-західному кордоні. Це важкопрохідна місцевість. Вони можуть упасти в горах, а ще перетинають річки. Це завжди небезпечно».

Минулий рік був найбільш смертоносним для мігрантів, які перетинають кордон США та Мексики. ООН зареєструвала 728 летальних випадків. Цього року нарахували ще 340.

У цій лікарні в Аризоні стало вп’ятеро більше пацієнтів, які травмувалися, переходячи кордон.

[Вішал Бансал, лікар]:
«Ми безперечно спостерігаємо сплеск у порівнянні з квітнем. Але якщо подивитися на останні півтора року, то зростання просто стрімке».

Також побільшало викликів до служб порятунку.

[Хесус Васабільбасо, співробітник прикордонної служби]:
«Як порівняти з минулим роком, дзвінків на 911 побільшало на 25 %. Ми отримуємо коло 16 викликів щодня».

Митні служби кажуть, що до людських жертв призводить діяльність злочинних угруповань, які перевозять нелегальних мігрантів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відколи Джо Байден став президентом, на кордоні США з Мексикою загинуло 1000 мігрантівВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаУ Польщі арештували ексголову МВС та його колишнього заступника — почалися протестиОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: