24.12.2024
Телеканал NTD

Між двома Кореями в селі Пханмунджом поки спокійно, але чи надовго?

Між двома Кореями в селі Пханмунджом поки спокійно, але чи надовго?

Ядерна загроза з боку Північної Кореї поки ніяк не вплинули на ситуацію в об'єднаній зоні безпеки..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Ядерна загроза з боку Північної Кореї поки ніяк не вплинули на ситуацію в об’єднаній зоні безпеки Пханмунджом. Солдати з обох боків, як і раніше, охороняють спокій, а туристичні групи й далі приїжджають.

Але все ж у повітрі витає напруженість. Північ дедалі більше підвищує ядерну загрозу. До того ж цього року КНДР проводила ракетні випробування небувалими темпами. На думку спостерігачів, зараз вона готується до сьомого.

Водночас новообраний південнокорейський президент Юн Сок Йоль цього місяця провів зустріч із вищим військовим командуванням своєї держави. Там він закликав збільшити можливості країни для стримування ядерних та ракетних програм КНДР.

А ось що стосується демілітаризованої зони Пханмунджом, то з 12 липня її знову відкрили для відвідування. Раніше впродовж пів року туди не пускали через пандемію коронавірусу.

Ця зона давно стала найпопулярнішим туристичним місцем. Вона розташована за 52 кілометри від Сеула і за 147 — від Пхеньяна.

До Корейської війни це було просто невелике село. За нього точилися запеклі бої. Жодна зі сторін не змогла здобути відчутну перевагу, тому Пханмунджом став символом патової ситуації у війні.

Саме тут 1953 року підписали договір про припинення вогню, який поклав край бойовим діям. Проте офіційної мирної угоди сторони не затвердили, тому формально війна триває.
Коротке посилання на цю сторінку:

Між двома Кореями в селі Пханмунджом поки спокійно, але чи надовго?137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Біля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в море

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: