20.03.2024
Телеканал NTD

Пожежі та смерті: аномальна спека спричинила лихо в Європі

Пожежі та смерті: аномальна спека спричинила лихо в Європі

У міру того, як у Європі дужчає спека, у всьому регіоні спалахують великі лісові пожежі. З..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У міру того, як у Європі дужчає спека, у всьому регіоні спалахують великі лісові пожежі. З вогнем бореться Іспанія, Греція, Франція, Італія та Велика Британія.

На південному заході Франції локалізовують найбільшу в регіоні за понад 30 років лісову пожежу. Влада повідомила, що затримано підозрюваного в підпалі.

За останній тиждень пожежі поширилися на майже 200 квадратних кілометрів сільської місцевості регіону Бордо. Евакуювали понад 34 тисячі осіб.

А це те, що залишилося від кемпінгу біля Аркашонської затоки. Тут розташована найвища піщана дюна Європи, і зазвичай тут багато відпочивальників. Але тепер залишилися тільки згорілі велосипеди, меблі та будиночки для туристів.

Місцевий житель Поль спостерігає, як вогонь підбирається до його дому.

[Поль Вертью, місцевий житель]:
«Маємо надію, що вогонь удасться стримати в лісі, і наступного тижня ми повернемося додому. А потім оцінимо збитки».

У Греції сильний вітер роздмухав величезну пожежу біля жител на околиці Афін. До боротьби з вогнем залучили 24 літаки та понад 420 пожежників, серед них і команда з Румунії.

Евакуювали чотири передмістя та лікарню. Про потерпілих або згорілі будинки поки інформації немає.

У Великій Британії теж фіксують рекордні літні температури, які наближаються до раніше небачених 40 градусів.

На схід від столиці велика пожежа охопила будинки містечка Веннінгтон. Полум’я перекинулося на поля й наблизилося до давньої церкви.

[місцевий житель]:
«Я швидко пробіг через сад перед будинком, щоби подивитися, що відбувається, і зустрів сусіда Стіва, який колись був пожежником. Секунд за 30 ми підбігли до будинку, а гараж уже горів. Також горіла їхня машина, і вогонь переходив на паркан. Він поширювався неймовірно швидко».

Згідно з прогнозом ООН, за наступні 30 років екстремальних лісових пожеж побільшає на третину.

Водночас у Португалії зареєстрували понад 1000 спричинених аномальною спекою смертей. Серед померлих переважно старші люди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежі та смерті: аномальна спека спричинила лихо в ЄвропіЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: