26.02.2024
Телеканал NTD

Перша леді України виступила перед Конгресом США

Перша леді України виступила перед Конгресом США

20 липня перша леді України Олена Зеленська під час робочої поїздки до Вашингтона виступила в Капітолії..

Дата завантаження: 2024-04-25

video
Ukrainian first lady Olena Zelenska attends a meeting with members of the United States Congress, on Capitol Hill in Washington, U.S., July 20, 2022. Saul Loeb/Pool via REUTERS

20 липня перша леді України Олена Зеленська під час робочої поїздки до Вашингтона виступила в Капітолії перед членами Конгресу США.

У своєму зверненні вона попросила американських законодавців дати Україні більше зброї і систем протиповітряної оборони, які б допомогли захиститися від російських ракетних ударів.

[Олена Зеленська, перша леді України]
«Я прошу річ, яку я б ніколи не хотіла просити. Я прошу у вас зброю. Зброю не для того, щоб нести війну на чужу землю. А щоб захистити свій дім і право прокидатися в ньому живими. Я прошу у вас протиповітряну оборону. Щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візочках, щоб вони не руйнували дитячі кімнати й цілі сім’ї».

Також Олена Зеленська подякувала законодавцям і президентові Байдену за мільярди доларів військової допомоги та іншу підтримку, яку США надали Україні для боротьби з російськими окупаційними військами.

[Олена Зеленська, перша леді України]

«Ми вдячні за те, що США стоять поряд із нами в боротьбі за наші спільні цінності — людське життя й незалежність. Ви допомагаєте нам дуже потужно. Поки Росія вбиває, Америка рятує. І ви маєте це знати. Дякуємо вам».

Вона показала фото та розповіла історії українських дітей, яких було вбито або покалічено внаслідок воєнних дій. Зокрема відео 4-річної Лізи, яка загинула під час ракетного удару по Вінниці.

Окрім зустрічі з президентом США Джо Байденом і першою леді Джилл Байден, Олена Зеленська також побачилася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Візит Зеленської до Вашингтона став найпомітнішою подією в її діяльності від початку широкомасштабної війни 24 лютого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перша леді України виступила перед Конгресом СШАВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: