29.08.2024
Телеканал NTD

ВООЗ закликає Європу робити більше щеплень проти COVID та повернути маски

ВООЗ закликає Європу робити більше щеплень проти COVID та повернути маски

Європейським країнам треба негайно діяти, щоб уникнути цієї осені та зими масштабних спалахів COVID. Регіональний директор..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Європейським країнам треба негайно діяти, щоб уникнути цієї осені та зими масштабних спалахів COVID. Регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я в Європі Ганс Клюге вважає, що потрібно збільшити масштаби вакцинації і повернути маски.

Зараз у регіоні швидко поширюється підваріант штаму омікрон — BA.5. Його вважають дуже заразним.

Минулого тижня в Європі зареєстрували коло трьох мільйонів нових хворих на COVID. Це приблизно половина світових показників. За той самий період стало вдвічі більше госпіталізацій. Водночас щотижня від цієї хвороби в Європі помирає близько трьох тисяч осіб.

Клюге вважає, що зараз у більшості країн люди поводяться так, як було до пандемії. Але треба повернути деякі заходи. Приміром, він пропонує додатково щеплювати вже зараз і не чекати на вакцини суто проти нинішнього штаму, які обіцяють випустити восени. Також він пропонує повернути обов’язкове носіння масок у громадських місцях та вимогу ліпше вентилювати приміщення.

[Ганс Клюге, регіональний директор ВООЗ у Європі]:
«Іноді люди запитують, чи повернувся вірус. Він нікуди не зникав. Він, як і раніше, тут. Він поширюється. Він мутує. І, на жаль, забирає багато життів».

У 2020 році на початкових етапах пандемії країни запроваджували найсуворіші локдауни. Багато де взагалі не можна було виходити з дому. Але це плачевно позначилося на економіці. Тепер уряди не квапляться з обмеженнями, намагаючись відновитися до рівня, який був до пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ закликає Європу робити більше щеплень проти COVID та повернути маскиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Північна Корея знову запустила крилаті ракети в мореНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: