26.03.2024
Телеканал NTD

Гана підтвердила перші випадки смерті від лихоманки Марбург

Гана підтвердила перші випадки смерті від лихоманки Марбург

Перші випадки захворювання на смертельну лихоманку Марбург підтвердили в Гані. Цю геморагічну гарячку спричинює дуже заразний..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Перші випадки захворювання на смертельну лихоманку Марбург підтвердили в Гані. Цю геморагічну гарячку спричинює дуже заразний вірус.

Як повідомило міністерство охорони здоров’я, лихоманку виявили у двох осіб. Обоє померли в лікарні. Перед смертю в них була діарея, висока температура, нудота та блювання.

Смертність від хвороби під час попередніх спалахів становила від 25 до 88 %. Залежить від штаму вірусу та призначеного лікування.

Влада намагається зменшити ризик поширення. Усіх, хто контактував із хворими, — а це 98 осіб — відправили на карантин. Симптомів у них поки немає.

Вірус Марбург належить до тієї ж родини, що й Ебола. Він передається через рідини організму: піт, кров, екскременти та слину. У важких випадках у пацієнтів виникає жовтяниця, утрата ваги та кровотеча з рота й носа.

Зазвичай хвороба триває коло трьох тижнів. Ліків проти неї немає. Пацієнтам треба збивати температуру, а ще часто доводиться підтримувати роботу печінки.

Раніше великі епідемії лихоманки траплялися лише на півдні та сході Африки. Для заходу континенту це другий зафіксований спалах в історії. Перший був торік. Тоді виявили одного хворого у Гвінеї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гана підтвердила перші випадки смерті від лихоманки МарбургПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиСвітові ціни на какао б’ють рекордиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: