26.01.2024
Телеканал NTD

ЄС збільшить імпорт газу з Азербайджану та Алжиру

ЄС збільшить імпорт газу з Азербайджану та Алжиру

Азербайджан подвоїть постачання природного газу до Євросоюзу. Про це на зустрічі в Баку домовилися голова Єврокомісії..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Азербайджан подвоїть постачання природного газу до Євросоюзу. Про це на зустрічі в Баку домовилися голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Азербайджану Ільхам Алієв.

За словами фон дер Ляєн, з наступного року Баку постачатиме до блоку 12 мільярдів кубометрів. Це допоможе компенсувати перебої в постачанні російського газу, а також підвищить енергетичну безпеку ЄС.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Цим меморандумом ми зобов’язуємось розширити Південний газовий коридор. Це дуже важливий маршрут для Європейського Союзу, яким щороку постачається понад вісім мільярдів кубометрів газу. Упродовж кількох років ми збільшимо його потужність до 20 мільярдів кубометрів».

Водночас Алжир почне постачати більше газу до Італії. Країни підписали угоду обсягом чотири мільярди доларів. Це сталося під час офіційного візиту до Алжиру на економічний саміт прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі.

Країна вже щороку постачає Італії 21 мільярд кубометрів. Тепер буде на чотири мільярди більше.

[Аймен Бенабдеррахман, прем’єр-міністр Алжиру]:
«Алжир — найбільший торговий партнер Італії в Африці та на Близькому Сході, оскільки обсяг торгівлі між двома країнами у 2021 році становив 8 із половиною мільярдів доларів США».

Драгі сказав, що Алжир та Італія тепер разом збільшуватимуть використання відновлюваних джерел енергії, зокрема «зеленого» водню, енергії сонця, вітру та геотермальних джерел.

До речі, алжирські оператори — важливі постачальники газу і для Франції та Іспанії.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС збільшить імпорт газу з Азербайджану та АлжируБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийВ Україні новий головнокомандувачТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: