20.08.2024
Телеканал NTD

98-річний магістр: найстарший випускник вишу в Італії

98-річний магістр: найстарший випускник вишу в Італії

98-річний Джузеппе Патерно вдруге ввійшов в історію. Він знову найстарший випускник університету в Італії. Цього разу..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

98-річний Джузеппе Патерно вдруге ввійшов в історію. Він знову найстарший випускник університету в Італії. Цього разу здобув ступінь магістра історії і філософії.

Два роки тому в тому ж Університеті Палермо Джузеппе став найстаршим бакалавром. Обидва дипломи з найвищим балом.

Читати книжки та дізнаватися щось нове любив ще в юності, але тоді не міг здобути вищу освіту.

Джузеппе народився 1923 року в бідній сім’ї на Сицилії. Молодість припала на роки Другої світової. Патерно служив на флоті.

По війні одружився, став батьком двох дітей. Знову навчання мусив відкласти, бо нагально потрібні були гроші. Пішов працювати на залізницю.

Коли мав 31 рік, Джузеппе все ж закінчив вечірню школу, але від мрії про виш не відмовився.

У турботах минуло цілих 60 років. І ось, коли йому було вже 90, він подумав: «Зараз або ніколи!» — і вступив до Університету Палермо.

Кілька років навчання, зокрема рік під час пандемії, і Джузеппе став бакалавром й одночасно найстаршим випускником вишу в історії Італії.

Усі свої реферати та дипломи чоловік писав на цій друкарській машинці. Її 40 років тому подарувала його мати, коли Джузеппе вийшов на пенсію.

Новий магістр сповнений натхнення й цікавості до життя. Тепер хоче написати роман. У вересні найстаршому випускникові Італії виповниться 99 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

98-річний магістр: найстарший випускник вишу в ІталіїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Ізраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю Каліфорнію

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: