29.01.2024
Телеканал NTD

Охоронці могли врятувати експрем’єра Японії Сіндзо Абе

Охоронці могли врятувати експрем'єра Японії Сіндзо Абе

Охоронці могли врятувати колишнього прем'єра Японії Сіндзо Абе, якби правильно відреагували. Про це кажуть експерти в..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Охоронці могли врятувати колишнього прем’єра Японії Сіндзо Абе, якби правильно відреагували. Про це кажуть експерти в галузі безпеки. Зловмисник вистрілив у чиновника із саморобної зброї 8 липня. Від поранень експрем’єр помер.

Експерти кажуть, що перший постріл не досяг мети. Після цього охоронці та поліціянти мали дві з половиною секунди, щоби повалити Сіндзо Абе на землю й прикрити.

Однак цього не зробили. Тож зловмисник ще раз зміг вистрілити експрем’єру в спину.

[Койті Іто, експерт із питань безпеки]:
«Коли почалася стрілянина, крім одного офіцера служби безпеки, усі кинулися до підозрюваного. Попри те, що колишній прем’єр-міністр Абе впав на землю, ніхто його не прикрив. І я думаю, що це була головна помилка».

Абе було вбито в місті Нара під час передвиборчої промови. Експерти виявили й інші прогалини в безпеці.

[Койті Іто, експерт із питань безпеки]:
«Головна причина в тому, що перед заходом туди відправили замало поліції. Також правоохоронці не обмежували й не контролювали переміщення людей на місці події. До того ж поліція та місцеві сили безпеки, що стояли поряд з Абе, погано взаємодіяли».

Абе виступав на так званому острівці безпеки на дорозі. Позаду ніхто його не прикривав. Тому стрілець зміг підійти до нього на відстань кількох метрів. Перший постріл 41-річний Тецуя Ямагамі здійснив із семи метрів. Другий — з п’яти.

[Міцуру Фукуда, експерт із питань безпеки]:
«Якби був передвиборчий фургон, охоронцям було б легше захищати колишнього прем’єр-міністра Абе. Це б забезпечило їм огляд на 360 градусів. Цікаво, чому вони його не використали».

Дехто вважає, що тепер слід переглянути правила організації виступу державних діячів перед виборцями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Охоронці могли врятувати експрем’єра Японії Сіндзо АбеПодвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 пораненихСнігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в ЯпоніїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до Каліфорнії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: