24.09.2024
Телеканал NTD

Колумбія: ставка на туризм замість нафти та газу

Колумбія: ставка на туризм замість нафти та газу

Доходи мальовничого департаменту Мета, що в центрі Колумбії, більш ніж наполовину залежать від видобутку нафти та..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Доходи мальовничого департаменту Мета, що в центрі Колумбії, більш ніж наполовину залежать від видобутку нафти та газу. Проте латиноамериканська країна змінює курс на туризм.

Мета справді має великий потенціал. Перлина цього місця — національний парк Макарена, уздовж якого протікає річка Каньйо-Кристалес. Її називають річкою семи кольорів, бо її вода змінює колір завдяки різним видам водоростей.

[Роберт Браун, турист зі США]:
«Чудово. Гарно. Дуже спокійно. Це як одне із семи чудес світу».

[Бладимир Торрес, гід]:

«Це верхня частина маршруту. Коли я привів сюди туристів, вони були в захваті. Я розповів їм про каміння та рослини. Вони зачаровані».

На початку нульових регіон перебував під контролем повстанців ФАРК, і тут обробляли кокаїнові плантації. Але тепер Меті вдається поступово змінити свій імідж.

Сьогодні туристи приїжджають сюди поспостерігати за пумами, оленями, мавпами. Тут також мешкає 500 видів птахів і росте багато унікальних рослин. Є на території парку й кілька пам’яток археології з доколумбовими піктограмами та петрогліфами.

[Тео Бордо, турист із Франції]:
«З картинок склалося враження, що тут має бути унікальна екосистема. Я просто вирушаю в подорож і не знаю, що побачу в дорозі. Але в кожному разі, гадаю, це неймовірне місце».

[Вівіана Рамірес, туристка]:
«Коли ж би Колумбія тільки усвідомила, наскільки вона різноманітна. Природа, культура, неймовірні квіти — усе це має стати одним з основних джерел доходу».

Мета планує вкласти в розвиток туризму 40 мільйонів доларів. Це дасть роботу сотням місцевих жителів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колумбія: ставка на туризм замість нафти та газуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Рік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: