28.01.2024
Телеканал NTD

Кенійський стартап рятує ліс, переробляючи пластик

Кенійський стартап рятує ліс, переробляючи пластик

Ці гори відходів допомагають рятувати дерева. Сюди, на звалище в Найробі, постійно приходить семеро працівників місцевого..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Ці гори відходів допомагають рятувати дерева. Сюди, на звалище в Найробі, постійно приходить семеро працівників місцевого стартапу. Збирають усе, що можна зарахувати до пластику.

Відходи сортують, подрібнюють, а потім пускають у виробництво. Так викинуте сміття набуває форми садових меблів, тротуарної плитки та стовпів.

[Муго Мачарія, засновник переробної компанії]:
«Краса цього матеріалу в його пластичності. Йому можна надати будь-якої форми. Наприклад, можна зробити вуличні меблі, такі як лава, на якій я сиджу, або стіл, який стоїть переді мною».

Стовпи для огорож мають особливий попит. Компанія випускає по 100 штук за день. Один стовп коштує 700 кенійських шилінгів або коло восьми доларів. Термін служби — 40 років.

[Джон Ньєнга, покупець]:

«Раніше я купував дерев’яні стовпи, але ночами їх крали на дрова. Потім я знайшов пластикові аналоги. Тепер нічого не пропадає. Ніхто їх не краде, бо то вже й так відходи».

[Муго Мачарія, засновник переробної компанії]:
«Чим більше використовуватимемо пластикові стовпи, тим менше вирубуватимуть ліси й тим більше лишиться дерев».

Стартап виконує індивідуальні замовлення. До того ж клієнти можуть приносити свої пластикові відходи. Щомісяця компанія переробляє 30 тонн вторсировини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кенійський стартап рятує ліс, переробляючи пластикКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіУ Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мостуЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: