19.11.2024
Телеканал NTD

Новий підводний парк відкрився на Кіпрі

Новий підводний парк відкрився на Кіпрі

Перший підводний археологічний парк відкрився на Кіпрі. Він розташований біля руїн стародавнього міста Аматус. Туристам достатньо..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Перший підводний археологічний парк відкрився на Кіпрі. Він розташований біля руїн стародавнього міста Аматус. Туристам достатньо надіти тільки маску для плавання й можна розглядати споруди гавані, що затонули. Тут також багата морська флора та фауна.

[Анна Деметріу, морський археолог та гід]:
«Пропливаючи над гаванню, що на глибині від одного до чотирьох метрів, можна побачити причали та вхід до гавані. Праворуч і ліворуч росте морська трава посідонія. А ще тут плавають черепахи та риба».

На місці Аматуса перші люди оселилися в 1100 році до нашої ери. А гавань збудували приблизно 2300 років тому. Вона займає 30 000 квадратних метрів. Тут є три складені з 5000 важких кам’яних блоків пристані з причалами та хвилерізами.

[турист]:
«Усе дуже добре збереглося. Дивлячись на споруди гавані, можна подумки створити картину цього місця, яким воно було в давнину, і зрозуміти, як усе було збудовано».

[туристка]:
«Це чудова пригода. Екскурсія прекрасна. Ми багато чого дізналися про давню гавань і морське життя».

Науковці вважають, що гавань могли використовувати з воєнною метою. Коли її будували, острів Кіпр був центром збройного конфлікту між полководцями Александра Македонського. Після смерті царя вони почали ділити його імперію.

Підводний археологічний парк можна вільно відвідувати коли завгодно. Платні тут лише екскурсії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий підводний парк відкрився на КіпріМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: