25.03.2024
Телеканал NTD

Друга хвиля спеки прийшла до Іспанії

Друга хвиля спеки прийшла до Іспанії

Велика спека й майже повний штиль. Іспанці знемагають від жари. У західному регіоні Естремадура — ​​понад..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Велика спека й майже повний штиль. Іспанці знемагають від жари. У західному регіоні Естремадура — ​​понад 42 градуси. Такі температури тут бувають у серпні, але для липня це незвично.

На півдні Іспанії у Севільї — плюс 41. Це температура в тіні, а на сонці — плюс 46. У людей перегріваються смартфони. До питних фонтанчиків черги. А прогулянкові кінні екіпажі ніхто не наймає.

[житель Севільї]:
«Просто жах. Але мені однаково треба працювати. У мене дочка, і я маю заробляти».

У Барселоні люди зранку йдуть на пляжі — ближче до моря.

[турист із Великої Британії]:

«Я прийшов сюди годині о дев’ятій. А до 12-ї постараюся піти. Якщо тренуватися тут опівдні, напевно, можна зомліти».

У Мадриді теж коло 40 градусів. Діти рятуються фонтанами.

У червні в Іспанії була найбільш рання хвиля спекотної погоди за останні чотири десятиліття. Тепер гарячий повітряний фронт з Африки знову приніс спеку.

[Тереса Рібера, міністр енергетики Іспанії]:
«Це другий випадок за менш як місяць. Очікуємо, що спека триматиметься понад п’ять днів. Температура буде високою і вдень, і вночі».

Зазвичай у таку спеку люди вмикають кондиціонери чи вентилятори. Але іспанська влада закликала менше користуватися електрикою. Зараз у країні майже повне безвітря, і вітрогенератори не можуть виробляти достатньо енергії.

Спека дісталася й Великої Британії. У Лондоні — плюс 33. Синоптики обіцяють, що така погода триматиметься щонайменше до вихідних.
Коротке посилання на цю сторінку:

Друга хвиля спеки прийшла до ІспаніїАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіНирки — у центрі нової кризи в НепаліСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: