29.09.2024
Телеканал NTD

Християнська громада завдає шкоди лісам Мексики

Християнська громада завдає шкоди лісам Мексики

Найбільший тропічний ліс у Північній Америці відступає перед ідеальними рядами кукурудзи та сої. Тут, у мексиканському..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Найбільший тропічний ліс у Північній Америці відступає перед ідеальними рядами кукурудзи та сої.

Тут, у мексиканському штаті Кампече, живуть меноніти. Члени цієї християнської громади виступають проти застосування насильства. А розширення ферм для того, щоб прогодуватися, називають божою волею.

Проте в очах екологів, а тепер і мексиканського уряду, ці угіддя перетворюються на справжню екологічну катастрофу. Меноніти швидко знищують джунглі. А ці ліси — дім ягуарів, яких стає дедалі менше.

Ліс мая майже такий самий великий, як і амазонський. І зникає він надзвичайно швидко.

[Сандра Лаффон, голова природоохоронного управління Кампече]:
«Вони ведуть інтенсивне сільське господарство, тому їм треба більше агрохімікатів, більше води. А це забруднює лугами ґрунт та ґрунтові води. Це одна з наших головних турбот».

Меноніти прибули до Кампече у 80-х роках минулого століття. За останні 20 років у районі їхнього проживання зникло 8000 квадратних кілометрів лісу. Це майже п’ята частина дерев штату.

[Карлос Тукух, голова Лісового господарства Мексики]:
«Кампече посідає перше місце з вирубування лісів у країні. І це дуже тривожно та серйозно».

Нині у Кампече проживає 14–15 тисяч менонітів, розкиданих по 20 селищах.

[Франсіско Колло Каамаль, фермер]:
«Нам не подобається, коли приїжджають інші люди з інших країн чи громад. Вони руйнують гори та джунглі, які забезпечують нас і поля життям та свіжим повітрям. Вони приходять з технікою й обкурюють ґрунт, забруднюють ґрунт добривами».

Уряд Мексики намагається укласти угоду з менонітами, яка припинила б вирубування лісів. Деякі громади її підписали, але інші поки відмовляються.
Коротке посилання на цю сторінку:

Християнська громада завдає шкоди лісам МексикиБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіМарокко: лазні закриті, води немаєЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяУ Данії на престол зійшов Фредерік ХТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Габонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: