19.09.2024
Телеканал NTD

Галапагоський острів успішно заселили черепахами

Галапагоський острів успішно заселили черепахами

Шаленим успіхом, зі слів екологів, завершився проєкт заселення еквадорського острова Санта-Фе галапагоськими черепахами. Тут вони вимерли..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Шаленим успіхом, зі слів екологів, завершився проєкт заселення еквадорського острова Санта-Фе галапагоськими черепахами. Тут вони вимерли приблизно 150 років тому, через що постраждала вся екосистема.

[Вашингтон Тапія, голова організації Galapagos Conservancy]:
«У 2011 році ми провели дослідження й з’ясували, що острову бракує головної травоїдної тварини — великих черепах. Тому національний парк вирішив заселити Санта-Фе рептиліями».

У 2015 році сюди почали перевозити черепах з іншого галапагоського острова — Еспаньйоли. Процес тривав п’ять років. За цей час на Санта-Фе випустили понад 740 рептилій.

[Вашингтон Тапія, голова організації Galapagos Conservancy]:
«Минулого місяця ми підрахували черепах. За нашими даними, 99 % випущених на Санта-Фе рептилій вижили».

До того ж черепахи добре виконують свою місію — розносять по всьому острову насіння рослин.

Санта-Фе — один із Галапагоських островів. Тут росте найбільший кактусовий ліс на архіпелазі. На скелях гніздяться птахи. А ще водяться так звані лавові ящірки.

Галапагоські черепахи — притаманний архіпелагу вид. Вони найбільші з усіх сучасних сухопутних черепах. Вага дорослої особини може перевищувати 400 кілограмів, довжина панцира сягає 180 сантиметрів. У дикій природі ці черепахи живуть до 100 років, а в неволі доживають і до 170.
Коротке посилання на цю сторінку:

Галапагоський острів успішно заселили черепахамиВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в Скандинавії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: