26.10.2024
Телеканал NTD

Словенія прибирає паркан, який стримував мігрантів

Словенія прибирає паркан, який стримував мігрантів

Влада Словенії почала знімати колючий дріт уздовж кордону з Хорватією. Загородження встановили 2015 року на піку..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Влада Словенії почала знімати колючий дріт уздовж кордону з Хорватією. Загородження встановили 2015 року на піку міграційної кризи, коли сотні тисяч людей намагалися потрапити до Євросоюзу через Балкани.

Влада Словенії, що дотримується лівих поглядів, зробила демонтаж огорожі своїм пріоритетом. Але це викликало критику з боку консервативного угорського уряду.

Міністр внутрішніх справ Словенії Тетяна Бобнар, яка на посаді з червня, каже, що огорожі та колючий дріт стали причиною багатьох трагедій, бо мігранти, які намагалися проникнути до країни, загинули в місцевій річці.

[Тетяна Бобнар, міністр внутрішніх справ Словенії]:
«Важливо зазначити, що залякування наших громадян історіями про іноземців — це неприпустима політична маніпуляція. Найліпша стратегія — добре ставитись одне до одного».

Водночас між Угорщиною та Хорватією стоїть паркан завдовжки понад 50 кілометрів.

Нещодавно збудували огорожі для стримування мігрантів і в інших країнах Європи.

Вони стали актуальними у 2021 році, коли десятки тисяч осіб, здебільшого з Близького Сходу та Африки, прибувши до Білорусі, намагалися перетнути кордони країн ЄС. Зокрема, Литви та Латвії.

Також минулого місяця Польща оголосила, що завершила зводити паркан уздовж частини свого кордону з Білоруссю. Його обладнано датчиками руху й тепловізійними камерами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Словенія прибирає паркан, який стримував мігрантівНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: