25.09.2024
Телеканал NTD

Вікно в Тибет своїми картинами прочинив китайський художник у Римі

Вікно в Тибет своїми картинами прочинив китайський художник у Римі

Тибет із його захопливими пейзажами й тисячолітньою культурою приїхав до Рима. Вікно до регіону відчинили роботи..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Тибет із його захопливими пейзажами й тисячолітньою культурою приїхав до Рима.

Вікно до регіону відчинили роботи китайського художника Хань Юйченя. Він зображує просте життя людей, яке дуже контрастує з мегаполісами КНР.

Експозиція називається «Тибет: пишнота та чистота». 40 картин олією кличуть у подорож природною та духовною красою Тибету. Ідеї ​​для робіт автор почерпнув під час подорожей високогір’ями й долинами регіону.

[Габріеле Сімонджині, куратор виставки]:
«Може скластися враження, що митець зображує далекий від нас світ. Насправді все, що малює Хань Юйчен, нам дуже близьке».

Художник по кілька місяців щорічно жив на тибетських пасовищах у наметах чи в будинках місцевих жителів. Для нього це був спосіб відволіктися від тяжких спогадів. Його сім’ю в період Культурної революції визнали контрреволюційною і заслали до села.

[Габріеле Сімонджині, куратор виставки]:
«Своїми роботами він виражає своє критичне ставлення до свободи, способу життя в сучасному світі. Його сім’ю на багато років заслали до сільської місцевості. Це дуже обмежило його можливість навчатися в державних академіях».

Китайський майстер зробив поетичний стиль реалізму XIX століття своєю рисою. Він такий самий прямий і простий, як життя тибетців.

У роботах — акцент на мистецтві, одязі, прикрасах та предметах повсякденного життя.

У першому розділі виставки експонуються «Пейзажі». Тут можна подивитися на великі пасовища, чорні стада яків, білі отари тибетських овець і кіз та маленькі різнокольорові молитовні прапорці, що майорять на вітрі.

Другий розділ — це «Портрети». Усміхнені та доброзичливі жінки, серйозні та вдумливі чоловіки.

В останньому розділі «Духовність» художник зображує повсякденні справи, але з виразним відчуттям близькості до Неба.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вікно в Тибет своїми картинами прочинив китайський художник у РиміНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: