19.08.2024
Телеканал NTD

Після землетрусу: тисячі афганців живуть на руїнах і чекають допомоги

Після землетрусу: тисячі афганців живуть на руїнах і чекають допомоги

На сході Афганістану Міна Гул намагається повернутися до колишнього життя. [Міна Гул, потерпілий

Дата завантаження: 2024-04-19

video

На сході Афганістану Міна Гул намагається повернутися до колишнього життя.

[Міна Гул, потерпілий]:
«Наш дім зруйновано. Діти та жінки тут зі мною».

Минулого тижня тут стався сильний землетрус, який забрав життя понад 1000 людей. Тепер ті, хто вижив, намагаються врятувати залишки свого майна.

[Міна Гул, потерпілий]
«Ми не маємо дому. Намети теж поки що не привезли. Жінки й діти живуть серед руїн прямо на вулиці. Немає ні туалетів, ні всього іншого. Нам немає де жити».

За даними міністерства охорони здоров’я, тисячі жителів регіону потребують чистої води та їжі.

А ООН попереджає, що через антисанітарію може початися епідемія холери.

Розв’язання проблеми лягає на плечі «Талібану», який торік захопив у країні владу. Багато іноземних урядів звинувачують його в порушенні прав людини.

Водночас люди чекають від влади підтримки.

[Абдул Рехман, потерпілий]:
«Я засмучений. Ми хочемо, щоб уряд відбудував наші житла. Їжа мене не дуже хвилює, це не найбільша проблема. Найскладніше — будівництво. І допомога потрібна саме тут. Поки спекотно. Але незабаром прийде зима, а ми люди бідні».

ООН та деякі країни вже відправили гуманітарну допомогу. Найближчими днями має прийти більше.

Водночас влада Афганістану вимагає від міжнародної спільноти скасувати санкції. Вона хоче, щоб розморозили мільярди доларів, які лежать у західних банках.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після землетрусу: тисячі афганців живуть на руїнах і чекають допомогиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: