20.12.2024
Телеканал NTD

У зоопарку на Кубі несподівано для всіх народився білий носоріг

У зоопарку на Кубі несподівано для всіх народився білий носоріг

Коли під час екскурсії гіди Кубинського національного зоопарку побачили цього маленького білого носорога, їхньому подиву не..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Коли під час екскурсії гіди Кубинського національного зоопарку побачили цього маленького білого носорога, їхньому подиву не було меж. Про те, що самка Кетрін вагітна, ніхто й не підозрював. Але 9 червня в неї народилося дитинча.

Поповнення в родині білих носорогів тут сталося вдруге за останні чотири роки. До цього 20 років вони дитинчат взагалі не народжували.

Малюка назвали Ель. Носороги тут, як і багато інших мешканців, на вільному вигулі. На співробітників зоопарку агресивно не реагують, бо ті їх постійно годують. Ветеринар зміг наблизитися до мами-носорога на п’ять метрів.

[Йоель Мачадо, ветеринар]:
«Ми вперше бачимо, як дитинча їсть. Воно завжди підходить разом із мамою, щоби подивитися, що ми даємо їй поїсти. Але зараз вперше бачимо, як воно їсть саме».

У зоопарку живе вісім білих носорогів — три самці та п’ять самок. Тут діє програма розведення цих тварин, оскільки вони занесені до Червоної книги.

Білий носоріг — найбільший представник родини. Це четверта за величиною сухопутна тварина на планеті. Самці виростають до півтора-двох метрів заввишки й можуть важити до п’яти тонн.
Коротке посилання на цю сторінку:

У зоопарку на Кубі несподівано для всіх народився білий носорігЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: