18.06.2024
Телеканал NTD

Ізраїль готується до п’ятих виборів за 3,5 роки

Ізраїль готується до п'ятих виборів за 3,5 роки

Ізраїль готується до п'ятих за три з половиною роки виборів. І з опитувань поки не можна..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Ізраїль готується до п’ятих за три з половиною роки виборів. І з опитувань поки не можна зрозуміти, хто ж переможе.

Прем’єр-міністр Нафталі Беннет і голова МЗС Яір Лапід оголосили про розпуск Кнесету. Це дало старт новій виборчій кампанії. Парламентські вибори, найімовірніше, відбудуться наприкінці жовтня.

Це добра новина для Біньяміна Нетаньягу, який був прем’єром найдовше в історії країни. Він планує повернутися до влади.

Політологи кажуть, що в Ізраїлі сильні демократичні принципи, але така велика кількість виборів може призвести до нестабільності.

[Йоханан Плеснер, голова Ізраїльського інституту демократії]:
«Ми думали, що криза минула. Але вона лише на якийсь час відступила. Ми наближаємося до п’ятої виборчої кампанії менш як за чотири роки».

Поки що, згідно з дослідженнями, партія Нетаньягу «Лікуд» може дістати коло 30 зі 120 місць. Так вона стане найбільшою в Кнесеті. Але цього недосить, щоб мати абсолютну більшість, і Нетаньягу доведеться створювати з кимось коаліцію.

Нинішню більшість Нафталі Беннет сформував із вкрай правих, ліберальних та арабських політиків.

[житель Тель-Авіва]:
«Нові вибори — це погано для Ізраїлю. Після стількох років ми мали рік хорошого уряду, який працює для людей. Вони стільки зробили. Хай лишаються».

[житель Тель-Авіва]:
«Гадаю, країні найменше потрібні нові вибори. Я довіряю Лапіду. На мою думку, він добре виконує свою роботу. Але йому навряд чи вдасться щось змінити за шість місяців до виборів».

Згідно з опитуваннями, Нетаньягу може створити коаліцію з невеликими ультраортодоксальними чи правими партіями. Але є ймовірність, що вони зникнуть чи зіллються в одну. Також Нетаньягу, можливо, вдасться домовитися з центристською партією Лапіда, якій прогнозують друге місце.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль готується до п’ятих виборів за 3,5 рокиВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаСвітові ціни на какао б’ють рекордиАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: